150’den fazla sanatçının bine yakın eserini sanatseverlerle buluşturan Trendyol Sanat, güncel Türk sanatının ünlü ressamlarından İsmail Acar’ın ürettiği “Kaftan” adlı eseri, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle satışa sundu. İsmail Acar tarafından Trendyol Sanat için özel olarak üretilen Kaftan adlı eser, 300 adet ile sınırlı olacak.
Gerçekçi resimleri, kâğıt oyma ve heykel çalışmaları ile Türk realizm akımının öncülerinden olan ressam İsmail Acar’ın ürettiği Kaftan adlı eser, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle Trendyol Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor. Sanatçıların resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında ürettiği eserlerine ev sahipliği yapan Trendyol Sanat, zaman ve mekan sınırlarını ortadan kaldırarak çağdaş sanatı her an ve herkes için ‘ulaşılabilir’ kılıyor.
Dünyaca Ünlü Ressam İsmail Acar, Trendyol Sanat’ta
Bugüne kadar yüzlerce kişisel sergi açan ve karma sergiye katılan, Avrupa ülkelerinin tamamında ve dünyanın birçok bölgesindeki müze, özel koleksiyon ve galerilerde eserleri bulunan İsmail Acar, Trendyol Sanat ile gerçekleştirdiği iş birliğinin mutluluk verici olduğunu söyledi.
Türk resim sanatının yaşayan en tanınmış isimlerinden olan İsmail Acar, “Sanatseverler için sanatın daha ulaşılabilir olmasını sağlayan Trendyol Sanat ile çok anlamlı bir iş birliği gerçekleştirdik. Sanatın etki alanı çok güçlü. Bu gücü, gelişen dijital dünyada da hızlıca hissetmeye başlıyoruz. Geliştirilen bu projeler, çağdaş sanatın daha geniş kitleye 7 gün 24 saat ulaşması ve bilinirliğinin artması demek. Dolayısıyla sergi, fuar, müzayede, galeri ve benzeri oluşumların yanı sıra, dijital dünyada da bu tür projelerin artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi.
Ressam İsmail Acar’ın İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle satışa çıkan “Kaftan” adlı eseri, serigrafi yöntemiyle hazırlandı. Trendyol Sanat’a özel limitli edisyon olarak üretilen “Kaftan” isimli eser, 100×70 cm boyutlarında, sanatseverlere sanatçı imzalı ve sertifikalı olarak teslim edilecek.
Sanatçılar ve sanatseverler arasında “Dijital Köprü”
Trendyol, sanatçılara ve sanat eserlerine dijitalde alan açtığı Trendyol Sanat ile genç sanatçılar başta olmak üzere tüm sanatçılarla sanatseverler arasında dijital köprü kuruyor. Trendyol Sanat, her ay iş birliği yaptığı farklı bir sanatçının eserini limitli veya açık edisyon olmak üzere kısa süreliğine satışa sunuyor. Trendyol Sanat, Çağdaş Graffiti Sanatçısı Leo Lunatic, Türk Çağdaş Sanatçı Ardan Özmenoğlu’nun ardından şimdi de İsmail Acar’ın “Kaftan” adlı eserini sanatseverlerle buluşturuyor. Trendyol Sanat, sanatçılara Türkiye’nin dört bir yanına eserlerini ulaştırma imkânı sunarken, sanata gönül veren sanatseverlerin de yeni sanatçıları keşfedebilmelerine ve eserleri yakından inceleyebilmelerine fırsat tanıyor.
İsmail Acar Hakkında
İsmail Acar, 1971’de Suşehri’nde doğdu. 1988 yılında girdiği Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü, Prof. Ergin İnan Atölyesi’nden 1992 yılında birincilikle mezun oldu. 1993 yılında “Teknoloji ve Sanat” master tezini verdi. İsmail Acar, bugüne kadar toplam 250’nin üzerinde kişisel sergi açtı ve karma sergiye katıldı. Acar’ın eserleri, Avrupa ülkelerinin tamamında, Amerika kıtasının tamamında, Arap Yarımadası’nın tamamında, Rusya, Moldova, Ukrayna, Gürcistan, Ermenistan ve tüm Türk Cumhuriyetleri’nde, Mısır, Fas, Cezair, Libya, İsrail, Çin, Tayvan, Malezya, Singapur, Tayland, Hindistan, Pakistan, Kore ve Japonya’da olmak üzere dünyanın 86 ülkesinde müze, özel koleksiyon ve galerilerde bulunuyor. Türk realizm akımının öncülerinden biri olarak gösterilen İsmail Acar, yurt dışına en fazla eser satan Türk sanatçı konumundadır. 2008 Türkiye Kızak Federasyonu kurucularından, Bizim Dünyamız Vakfı kurucu ve mütevelli heyeti üyesi ve TEGV mütevelli heyeti üyesi olan Acar, çalışmalarını İstanbul ve Bordeaux’ta sürdürüyor.
İyilik İçin Sanat Derneği Hakkında
İyilik İçin Sanat Derneği, sanatın evrenselleşmeye sağladığı katkının bilinci ve genç sanatçıların üretimini destekleme motivasyonu ile 2016 yılında sanatsever kadınların öncülüğünde kuruldu. Türkiye’nin güncel sanatını yakından takip eden dernek üyeleri, kurulduğu günden beri her Çarşamba günü sanatçıları atölyelerinde ziyaret ederek bilgi alıyor. Sanatsal öğretilerin geniş halk kitlelerinde yaygınlaşması için çaba sarf eden dernek, Pasajda Bir Yıl, Anadolu’dan İzlenimler, Atölye Cer, Alenen Sanat ve Sanat Elçileri gibi devam eden projeleri ile genç sanatçıların sanat izleyicisiyle ve koleksiyonerlerle buluşmasının önünü açıyor. İyilik İçin Sanat Derneği, Türkiye’nin sesini uluslararası platformlarda duyurmak adına çok yönlü faaliyetler sürdürmeye devam ediyor.