Rixos Elysium Suites Taksim’de açılan Fanus restoran, girişte yer alan büyük bir fanustan alıyor ismini.
Tüm gün yiyecek içecek servisinin olduğu restoranın menüsü için şef Ertan Afacan, “Trend olan yiyeceklere öncelik verdik” diyor. Menüde pizza çeşitlerinin yanında Karadeniz pidesi, lahmacun, makarna çeşitleriyle birlikte mantı da bulabiliyorsunuz. Biz tadımımıza acılı Thai balık çorbası ile başlıyoruz. Balık kemikleri kaynatılıp suyuna levrek, karides ve kişniş katılmasıyla ilaç niyetine içilecek lezzetli bir çorba ortaya çıkmış. Fiyatı 13 TL. Sırada salata var. Izgara levrek salatası; deniz börülcesi, nane ve misket limon soslu rokayla sunuluyor. Salata demek haksızlık olur, ana yemek kadar doyurucu ve fiyatı 22 TL. Fırınlanmış dana kaburga ise şimdiden meşhur olmuş, rağbet görüyor. Taze kuşkonmaz ve patates tartla gelen dana kaburga, tam 12 saat fırında pişiriliyor ve kendi sosuyla servis ediliyor. Fiyatı 42 TL. Izgara jumbo karides ise ızgara sebze kulesi ve limonlu patates püresiyle tamamlanmış. Bu göz doyurucu lezzetin fiyatı ise 54 TL. ABD’nin Baltimore şehrinde en orjinalini yiyebileceğiniz crabcake yani yengeç keki ise soğan, domates salsa ve kırmızı biber sosla servis ediliyor. Fiyatı 24 TL. Farkı bizim yengeçlerden olsa gerek, tam bir kek yoğunluğunda değil ama tadı orjinaline yaklaşmış diyebiliriz. Biraz da Meksika mutfağı derseniz; klasik tat olan fajita düriim olmazsa olmaz avokado dip sos ve Akdeniz yeşillikleriyle servis ediliyor. 23 TL. Finalde gelen tatlı, beyaz çikolatalı cheesecake. Üzeri minik çilek taneleriyle süslenmiş ve çikolatalı dondurmayla servis edilen tatlının fiyatı 17 TL. Deneyin oldukça hafif bir tadı var, başlayınca bitiyor. Kokteyllere gelince Little Princess isimli kokteyl, çikolata soslu. Daha ilginci ise Osmanlı şerbetinden yapılmış Demirhindi Mojito. Ve son olarak Lady Gaga’nın Mojitosu adı verilen, sanatçının kendi oluşturduğu, apple mojito ile zencefil gazozu karışımını deniyoruz. Bu ilginç kokteyller Adnan Aslan’ın elinden çıkıyor. Kokteyl fiyatları 20-35 TL. arasında değişiyor. Pazar günleri açık büfe brunch ve haftaiçi 15:00-18:00 saatleri arasında çay saati var. Happy hour’da ise; saat 18:00-19:00 arasındaki tüm içkiler yüzde 50 indirimli oluyor.