Doluca’nın, Şarap Profesyoneli Sertifika Programı bünyesindeki Gümüş, Altın ve Master Tirbüşon Eğitimleri 2013 yılı boyunca da devam ediyor.
Gümüş ve Altın Tirbuşon sertifikası almaya hak kazanan servis personelinin katılabildiği Master Tirbuşon programı Doluca tarafından yılda birkez düzenleniyor.
Maksimum 30 kişilik sınıftan oluşan Master Tirbuşon eğitim programı servis personeli için geçerli ve 10 hafta sürüyor.
Şarap profesyonelliğinin ilk aşaması olan Gümüş Tirbuşon Eğitimi’nde servis personeli şarap yapımı, servisi, tadımı, saklanması ve şarap-yemek eşleşmesi konularında eğitiliyor. Eğitimlerin ardından yapılan sınavlarda başarı elde ederek, Gümüş Tirbuşon Eğitimi’nden mezun olan servis personeli, ikinci aşama olan Altın Tirbuşon Eğitimine katılmaya hak kazanıyor. Bu aşamada katılımcılar aroma ve şarap kusurları uygulamalarım, üretim tesisinde birebir şarap yapımının anlatılması ile proje ve ödev çalışmalarını içeren daha detaylı ve derinlemesine bir programdan geçiriliyor. Altın Tibuşon Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan servis personeli geliştirdikleri şarap kültürleri ve bu konudaki uzmanlıkları ile eğitimin son aşaması olan Master Tirbuşon Eğitimi’ne katılarak programı tamamlıyorlar.