Maçka’nın Yeni Kebap Lezzeti Günaydın Et

/ / Manifesto Blog

İlkleri gerçekleştirmeyi amaç edinen ve “Et” denince akla ilk gelen marka özelliğini taşıyan ‘’Günaydın Et’’ restaurant zincirine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un en seçkin ve en prestijli bölgesi Maçka’da konumlanan Günaydın Et Restaurant, yeni şubesinde misafirlerini zamanda yolculuğa çıkararak 100 yıl önceki kebap tekniklerini hayata geçiriyor… Günaydın Et İstanbul’un kalbinin attığı en önemli lokasyonların başında gelen Maçka’da Günaydın Et Restaurant zincirinin son halkası Kebap Restaurant konsepti ile hizmet vermeye başladı. İstanbul Boğazı’nın eşsiz manzarası ve mekanın tarihi atmosferinin birleşmesinden doğan büyü, kebaplara ayrı bir lezzet katıyor…

Tıpkı 100 Yıl Öncesi Gibi Taş Dibek’te Et Dövülecek; El Değirmeninde Buğday Çekilecek!

Kendi etini kendi çiftliğinde üreten marka özelliğini taşıyan Günaydın Et, Maçka’da bir ilke daha imza atıyor. Maçka Günaydın Et Restaurant’ını diğer kebap restaurantları’ndan ayıran en önemli özellik ise Anadolu’da 100 yıl öncesinde var olan pişirme teknikleri kullanılarak “Eski Tatları” tekrar yaşatıyor olması…

Gaziantep’ten özel olarak getirilen ve Karataş olarak bilinen özel, tırtıklı taştan yapılan el değirmeni ile pirinç, buğday, bulgur ve mercimek un haline dönüştürülüp öğütülüyor. Makine kullanılmadan ürünlerin, doğal yöntemlerle una dönüştürülmesini sağlayan bu yöntem ile kebaplar daha da lezzetli oluyor. Yine Antep Bölgesi’nden getirilen 100 yıllık taş dibek kullanılarak, etler kendi öz sularını kaybetmeden kıyma haline getirilip çiğ köfte yapılıyor. Özel ceviz ağacı tahtası üstünde kesilen etlerin bu yöntem ile sulu kalması sağlanıyor. Anadolu’da “Yayık Ayran” olarak bilinen ayran, ahşap yayıklarda doğal yoğurt ve su kullanılarak eski yöntemlerle tekrar hayat bulacak. Özellikle kebap yapımında yaygın olarak kullanılan satır bıçaklar, kıyma makinesinin yerini alarak Günaydın Et tecrübesi ile birleşiyor.