Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında gerçekleştirilecek Merkezi Sınav İçin Geri Sayım Başladı. Eğitim Uzmanı Koray Varol, sınava hazırlık sürecinin tamamı gibi son 1 aylık süreci de doğru bir şekilde yönetmenin önemine dikkat çekerek, “Bu süreçte öğrenciler, öncelikle varsa konu eksiklerini tamamlamalı, daha sonra da bildiği konuların tekrarını yapmaya özen göstermeli. Tekrar yapıldıktan sonra bu konularla ilgili soru çözümü yapılarak, konuların pekiştirilmesinde fayda var.” dedi.
Ailelerin bu süreçte öğrencilerin yanında olması ve onları moral, motivasyon olarak güçlü tutabilmesinin önemini vurgulayan Koray Varol, “Sınavın son bir ayında ailelerin olumsuz eleştiriden ziyade yapıcı, destekleyici, güven verici bir tutum sergilemeleri, çocukların kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacaktır.” diye konuştu.
Öğrencileri ve velileri yakından ilgilendiren Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı, 1 Haziran 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilecek.
Koray Varol Akademi Kurucusu, Eğitimci Koray Varol, LGS’de son bir ay için yapılması gerekenlereilişkin değerlendirmelerde bulunurken, “Ailelerin bu süreçte öğrencilerin yanında olması ve onları moral ve motivasyon olarak güçlü tutabilmesinin” çok değerli olacağını vurguladı.
Yaklaşık bir milyon öğrencinin girdiği LGS’de geçmişe dönük çalışmaların önemine değinen ve bu bir aylık zamanın verimli geçirilmesi gerektiğini belirten Koray Varol, şunları söyledi:
“Uzun bir çalışma maratonunun son bölümüne gelindi. Sınava bir ay kala hem öğrencilerin hem de velilerin heyecanı arttı ama sınava hazırlık sürecinin tamamı gibi bu kalan süreci de doğru bir şekilde yönetmek çok önemli. Bu süreçte öğrenciler, öncelikle varsa konu eksiklerini tamamlamalı. Konu eksiklerini tamamlarken okuldaki öğretmenlerinden ya da konuyu bilen arkadaşlarından destek alabilirler. Her konunun bütün alt başlıklarına ve kazanımlarına hakim olduğundan emin olmak gerekiyor. Konu eksiklerini tamamladıktan sonra da bildiği konuların tekrarını yapmaya özen göstermeli çünkü süreç içinde konuların unutulan yönleri olmuş olabilir. Eksik olduğu konuların tekrarını yaptıktan sonra bu konularla ilgili soru çözümü yapması, konuları pekiştirmesini sağlar.”
Deneme Çözme Süreci Saat Tutularak Çözülmeli
Konularını tamamlayan öğrenciler için son ayın deneme çözme süreci olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Koray Varol, “Bu süreçte öğrenciler bir program dahilinde hem branş denemelerini hem de tam denemeleri saat tutarak çözmelidir. Bu denemelerde yapamadıkları sorular onlar için yeni bir tekrar ve boşlukları doldurma haritası oluşturur. Ne kadar çok deneme çözerse o kadar sınav pratiği yapmış olur. Bu da giderek artan sınav heyecanının azalmasına yardımcı olacaktır.” diye konuştu.
Ebeveynler Yapıcı ve Güven Verici Tutum Sergilemeli
Ailelerin bu süreçte öğrencilerin yanında olması ve onları moral, motivasyon olarak güçlü tutabilmesinin önemini vurgulayan Koray Varol, şunları söyledi:
“Sınav sonucu ne olursa olsun bu sonucun onların sevgisinde bir şeyi değiştirmeyeceği, normal yaşamlarının olduğu gibi devam edeceği mesajını doğru bir şekilde verilmesi çocuk için çok kıymetlidir. Sınavın son bir ayında ailelerin olumsuz eleştiriden ziyade yapıcı, destekleyici, güven verici bir tutum sergilemeleri, çocukların kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlayacaktır. Stresin arttığı bu süreçte çocuğun ders çalışmak dışında sosyalleşmeye de ihtiyacı artacaktır. Bu noktada aileler bu dengeyi kurmakta çocuğa destek olmalıdır. Birlikte geçirilecek sosyal etkinlik, bir pazar kahvaltısı, bir piknik kısacası ailecek geçirilecek küçük zamanlar çocuğun bu ihtiyacını en doğru şekilde karşılayacaktır. Bir öğrencinin bu adımların hepsini düzenli bir şekilde tamamlaması da ona başarıyı getirecektir.“
Varol, Koray Varol Akademi olarak sınava girecek bütün öğrencilere başarılar diledi.