Güneydoğu Mutfağından

/ / Manifesto Blog

Şaşkınbakkal Günaydın Et Restaurant’ın şefi Ali Mayda, iftar sofralarına lezzet katmak için sosyete kebabı, abugannuş, etli söğürme ve halep işi tarifleri veriyor.

SOSYETE KEBABI MALZEMELER; (4 KİŞİLİK) • 200 gr. kuzu kıyması #10 gr. kuru soğan #3 diş sarımsak • 4 dal maydanoz • Kırmızıbiber • 3 dilim pastırmş ALT MALZEMESİ: • 100 gr. haşlanmış mantar 150 gr. tereyağı • 2 adet közde pişmiş patlıcan • Kırmızıbiber • 1 adet domates • 2 adet sivri biber • Tuz 9 Karabiber • Kaşar peyniri • Antep fıstığı HAZIRLANIŞI: İnce ince doğradığınız soğan, sarımsak, maydanoz, pastırma ve kırmızıbiberi kıymayla karıştırın. Harcı büyük bir bıçak yardımıyla iyice ezin. Kalın boğumlar halinde şişe yayarak ızgarada pişirin. Alt malzeme harcı için mantarı haşlayın ve tereyağında kavurun. Mantar hafif renk değiştirmeye başlayınca önceden közlenen ve kabukları soyulmuş patlıcan, domates, kırmızıbiber, sivri biber, tuz ve karabiberi tavada soteleyin. Harcı tabağın altına sererek üzerine eti koyun. Sunum tabağına yerleştirdiğiniz kebabın üzerine kaşar ve Antep fıstığını ekleyin. Kaşarın erimesi için tabağın üzerine kapak koyun, servis edin.

ABUGANNUŞ MALZEMELER (4 KİŞİLİK) • 200 gr. kuzu kıyması • 2 adet patlıcan • 1 adet kırmızıbiber • 2 adet sivri biber • 2 diş sarımsak • Zeytinyağı • Tuz • Karabiber • Toz kırmızı biber • Kaşar • Antep fıstığı HAZIRLANIŞI: Önceden közlenen patlıcanların kabuğunu soyun. Patlıcan harcına kırmızı ve sivri biberi söğüş olarak doğrayın. İçine sarımsak, tuz, karabiber, toz kırmızıbiber ve zeytinyağını ekleyin. Kıymanın içine tuz ve karabiber ekleyip köfte şeklinde yoğurun. Sonra şişe dizip ızgarada pişirin. Sunum tabağının altına yerleştirdiğiniz harcın üzerine eti koyun. Sonra da kaşar ve Antep fıstığını. Tabağın üzerine kapak koyun kaşarın erimesini bekleyin, servis edin.

ETLİ SÖĞÜRME MALZEMELER (4 KİŞİLİK) • 200 gr. kuzu kıyması • 2 adet patlıcan • 1 adet domates • Yarım kaşık biber salçası • 2 adet sivri biber • Kuru nane • Kırmızıbiber • Tuz • Karabiber Hazırlanışı: Kıymaya tuz, kırmızıbiber ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Kalın şişe saplayıp ızgarada pişirin. Önceden közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyup tabağa alın. İçerisine kaşarı ekleyin. Tereyağında sarımsak, sivribiber, domates, salça ve kuru naneyi eritin. Sunum tabağının en altına patlıcan harcını, üzerine kaşarı ve en üste de eti koyarak servis edin. HAZIRLANIŞI: Kıymanın içine küp şeklinde doğranmış soğan, kırmızıbiber, maydanoz ve tuzu ekleyin. Eti şişe geçirip pişmesi için ızgaraya alın. Sos için ince doğranmış ik soğanı tereyağında II kavurun. Bu karışıma. kırmızıbiber, HALEP İSİ MALZEMELER (4 KİŞİLİK) • 180gr. kuzu kıyma • Kırmızıbiber • Yarım soğan • Maydanoz • Tuz Sosu için • 1 adet kuru soğan • 2 adet sivri biber • 1 adet domates • Kuru nane • 2 diş sarımsak • Kırmızıbiber • Karabiber • Tuz •Tereyağı • Tırnaklı pide nane, limon tuzu, tuz, sivri biber, domates salçası, domatesi ilave ederek kavurmaya devam edin. Sunum tabağının en altına tırnaklı pideyi koyun. Sonra pidenin yumuşaması için sosun bir kısmını dökün. * Eti ekleyip üzerine kalan sosu koyun.