DOKA’DAN YENİ ONLINE SEMİNER PROGRAMLARI

/ / Manifesto Blog

Salgın döneminde kişisel gelişime yönelen toplumun beklentileri doğrultusunda yeni seminer programları oluşturan Doka Kültür ve Yaşam Akademi’sinde tarihten gastronomiye, sanattan aileye kadar yaşama farklı bakış açılarıyla bakmaya olanak sunan seminer programları yer alıyor.

Bulunduğumuz coğrafyaya uyum sağlamak için köklerimizi daha iyi bilmeliyiz bilincinden hareketle, bir sivil toplum hareketi olarak Belkıs Dorum tarafından kurulan Doka Kültür ve Yaşam Akademisi, her kesimden katılımcının ilgisini çekecek konularda seminer, seminer ve atölye çalışmaları düzenliyor.

Alanında öncü profesyonellerin eğitmen olarak yer aldığı Doka Kültür ve Yaşam Akademisi’nde, tarih, siyaset tarihi, kültür başlıklarının yanı sıra, sanat, sanat tarihi, yaşam, gastronomi, yabancı dil ve aile konularında çalışmalar yapılıyor. Doka Kültür ve Yaşam Akademisi Kurucusu Belkıs Dorum, “Covid -19 salgın sürecinde evde kalınan zamanı nasıl daha verimli hale getirebilirim arayışına girenler, internet üzerinden verilen online seminer programlarına daha çok ilgi göstermeye başladı. Biz de, kullanımı, erişimi kolay, zaman sınırlaması olmayan ve maliyetleri çok daha ekonomik olan bu seminer programlarını çeşitlendirmeye karar verdik. Daha önce sadece tarih ve siyaset bilimi alanında Doç. Dr. Sevtap Demirci’nin öncülüğünde verdiğimiz seminerlere, sanat, aile, yabancı dil, gastronomi gibi bilgilendirici ve keyifli zaman geçirebilecekleri başlıklarda seminer ve atölye çalışmaları ekledik.” dedi. Belkıs Dorum, seminerlerin içeriğini ve süresini katılımcı talebine göre şekillendirdiklerinin de altını çizdi.

4 Nisan Pazar Günü, Doç. Dr. Sevtap Demirci ile “Menemen Olayı”

Doka Kültür ve Yaşam Akademisi’nin sıradaki seminer programı, Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sevtap Demirci’nin anlatımı ile 4 Nisan Pazar günü 16.00 – 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. 19. yüzyıldan günümüze Ortadoğu ve Türkiye tarihi konularında uzman olan Sevtap Demirci, “Menemen Olayı” adlı tek oturumluk seminer ile 90 yıllık tarihe ışık tutacak. Milli Mücadele döneminde işgal sıkıntısını en yakından yaşamış bir bölge olan İzmir’in 30 km yakınında küçük bir ilçe olan Menemen’de 23 Aralık 1930 tarihinde askerliğini yedek subay olarak yapmakta olan Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay’ın şeriat isteyen bir grup tarafından öldürülmesi ile başlayan Menemen Olayı’nın ardından bölgede neler yaşandı? Menemen Olayı’nın arkasında ne yatıyordu? Cumhuriyet tarihinde Menemen Olayı’nın önemi nedir? İşte bu seminerde bu gibi soruların cevapları ele alınacak.

Kişisel gelişim seminerlerini takip etmek, Doka Kültür ve Yaşam Akademisi’nde yer alan programları öğrenmek isteyenler Instagram’dan @dokakultur hesabını ya da www.dokakultur.com adresinden web sitesini ziyaret edebilirler.

Seminerler ile ilgili detaylı bilgi ve kayıt için;

0532 482 62 79 – 0532 303 83 07