DOKA KÜLTÜR VE YAŞAM AKADEMİSİ, TÜRKİYE SİYASİ TARİHİNE IŞIK TUTUYOR

/ / Manifesto Blog

Kişisel gelişime önem verenlerin beklentileri doğrultusunda yeni eğitim programları oluşturan Doka Kültür ve Yaşam Akademisi, Doç. Dr. Sevtap Demirci’nin anlatımıyla ‘19. yüzyıl Türk Siyasal Hayatı ve 1839’dan 2000’lere Uzanan Süreç’ semineri ile yeni dönem eğitimlerine başlıyor.

Bulunduğumuz coğrafyaya uyum sağlamak için köklerimizi daha iyi bilmeliyiz bilincinden hareketle bir sivil toplum hareketi olarak Belkıs Dorum tarafından kurulan Doka Kültür ve Yaşam Akademisi, her kesimden katılımcının ilgisini çekecek konularda eğitim, seminer ve atölye çalışmaları düzenlemeyi sürdürüyor.

Alanında öncü profesyonellerin eğitimci olarak yer aldığı Doka Kültür ve Yaşam Akademisi’nin son programında Doç. Dr. Sevtap Demirci’nin anlatımıyla ‘19. yüzyıl Türk Siyasal Hayatı ve 1839’dan 2000’lere Uzanan Süreç’ konusu ele alınacak. 

İki bölümden oluşacak seminerin ilk bölümünde Doç. Dr. Sevtap Demirci, Osmanlı İmparatorluğu’nun sosyo-ekonomik yapısı, bu yapının hangi nedenlerle çözülmeye başladığı, imparatorluğu kurtarmak için sarf edilen çabalar, batılılaşma gayretleri, Şark Meselesi, 1. Dünya Savaşı sonrasında dağılan imparatorluk, milli mücadele dönemi, Lozan Barış Antlaşması ve Cumhuriyetin Kuruluşu gibi Türk tarihinin dönüm noktaları değerlendirilecek.

Seminerin ikinci bölümünde ise, Cumhuriyet’ten günümüze siyasal ve ekonomik gelişmeleri katılımcılarla paylaşacak olan Demirci, tek partiden çok partili siyasi hayata geçiş, Demokrat Parti dönemi, 1960 askeri darbesi, 1970’li yıllar, 1980 askeri darbesine giden süreç ile beraber darbenin neden ve sonuçlarını değinecek.

19. yüzyıl Türk siyasi hayatı ve 1839’dan 2000’lere uzanan sürecin ele alınacağı seminer ve Doka Kültür ve Yaşam Akademisi’nde yer alan diğer programlar hakkında detaylı bilgi almak için Instagram’dan @dokakultur hesabını ya da http://www.dokakultur.com adresinden web sitesini ziyaret edebilirsiniz.