Müşterilerine gıda alanında en kaliteli ve taze ürünleri sunmak için tedarik ayağını sürekli geliştiren CarrefourSA, bu yıl içinde İzmir ve Samsun’da bünyesine kattığı 2 depoyla lojistik ağını da güçlendirdi. CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, “Soğuk zincir, yasal bir zorunluluk olmanın yanı sıra müşterilere taze ve besin değeri korunmuş ürün sunmanın da temelini oluşturuyor” diyor. Türkiye’nin lider perakende zincirlerinden CarrefourSA, gıda güvenliği ve ürün kalitesini tüm iş süreçlerinin merkezinde bulunduruyor.
Müşterilerine özellikle taze gıda alanında en kaliteli ve taze ürünleri sunma sözü verdiklerini belirten CarrefourSA Kurumsal İlişkiler ve Hukuk Direktörü Merter Özay, bundan dolayı üretici ve tüketici arasındaki tedarik ayaklarını geliştirici çalışmaları oldukça önemsediklerini kaydediyor. Bu yıl İzmir ve Samsun depolarını bünyelerine ekleyerek, lojistik ağlarını güçlendirdiklerini anlatan Özay, “Amacımız ürünlerimizi gıda güvenliği, hijyen ve kalite prensipleri çerçevesinde en az maliyetli ve en hızlı şekilde müşterilerimizle buluşturmak” diyor. Lojistik faaliyetlerini ihale yoluyla kendilerine en iyi fiyat ve en iyi hizmeti veren İş ortaklarıyla birlikte kontrolleri dahilinde bir sinerji İçerisinde yürüttüklerini ifade eden Merter Özay, çözüm ortaklarından kalite, hijyen ve gıda güvenliği başta olmak üzere sürdürülebilirlik ve maliyet azaltma faaliyetleriyle yeni teknolojileri uygulamalarını beklediklerini dile getiriyor. ÜRÜNLERİN RAF ÖMRÜ SAKLAMA KOŞULLARINA BAĞLI Hangi ürün gruplarının birbiri ile aynı ortama konulabildiği veya saklama derecelerinin ürünün kalitesi ve tazeliği için oldukça dikkat edilmesi gereken konular olduğunun altını çizen Merter Özay şöyle sürdürüyor: “Depo içerisinde ürünün doğru ya da hatalı saklanma koşullan, ürünün raf ömrünü uzatabiliyor veya kısaltabiliyor. 25CTye yakın mağaza ile müşterilerine her gün en taze ve kaliteli ürünleri ulaştıran bir perakendeci olarak depo dizaynı, hijyeni ve depoların verimli kullanımı işimizin çok önemli bir parçası. Mesela bisküvi, deterjan, makarna gibi kuru gıda ürünlerimiz yalıtımlı depolarda oda sıcaklığında saklanırken, soğuk zincirin korunması özellikle et, balık ve donmuş ürünlerimiz gibi üretiminden tüketimine kadar tüm aşamalarda daha fazla özen İsteyen gıdaların korunmasında önemli bir parametre. Bu nedenle ürünlerin fiziksel, duyusal ve kimyasal yapılarının bozulmaması için soğuk zincirin üretimden tüketime kadarki tüm aşamalarda dikkatle takip edilmesi ve korunması gerekmekte.
” SOĞUK ZINCİR MAL KABULÜNDEN BAŞLIYOR
CarrefourSA’da soğuk zincirin mal kabulden başlayıp, ürünü müşteriye teslim edinceye kadar devam ettiğini vurgulayan Merter Özay, üreticilerden frigorifik araçlarla gelen ürünlerin sorumlu personeller tarafından kontrol edildikten sonra teslim alınarak soğuk odalarda saklandığını belirtiyor. Her depoda ortalama 1400-1700 metrekarelik iklimlendirilmeli alanlar bulunduğun aktaran Uzay. depoların hijyen koşullarının iç ve dış denetimlerle düzenli olarak kontrol edildiği bilgisini paylaşıyor. Ürünlerin saklandığı ve korunduğu depoların ve raf sistemlerinin özellikleri hakkında bilgi veren Merter Özay, “Depo raf sistemleri içerisinde en bilinen, en kolay, en ekonomik klasik bir raf sistemi olan “sırt sırta depo raf sistemi” kullanmaktayız. Bu sistem, standart ve özel paletlerin istiflenmesine uygundur. Ürün çeşitliliğine ve değişken ürün ağırlıklarına uyum sağlayabilir” şeklinde konuşuyor.