Akdeniz’in Ambiyansı ve Gastronomisiyle Mavi Yolculukların Uğrak Noktası; Adaia Göcek

/ / Manifesto Blog

Türkiye’nin doğası ve deniziyle sayılı turistik körfezlerinden biri olan Göcek Körfezi, Akdeniz’de yerli ve yabancı teknelerin mavi yolculuklarda en çok tercih ettiği bölgelerden biri olarak öne çıkıyor.

Göcek Körfezi’nde yalnızca teknelerle ulaşılabilen Adaia Göcek, yılın 365 günü boyunca limanı ve restoranıyla deniz yaşamına gönül verenlerin karadaki buluşma noktası haline gelerek faaliyetlerini sürdürüyor. Adaia Göcek, mevcut pandemi uygulamaları çerçevesinde teknesiyle uğrayan misafirlerine botlarla paket servis yaparak lezzetlerini ulaştırıyor.

Yaklaşık 6 yıl önce Göçek’in Hamam Koyu’nda Prof. Dr. Mete Düren ve Psikiyatr Dr. Rahşan Düren tarafından faaliyete geçirilen Adaia Göcek, sahip olduğu doğasından sunduğu konfora, pek çok dilde engin bilgiler barındıran kitapların bulunduğu çeşitli müzik enstrümanlarına, spor alanlarından plajına ve çocuklara yönelik oyun alanlarına kadar birçok zenginliğe sahip…

Pandemi olsa da Adaia Göcek, mutfağıyla öne çıkıyor

Et, balık, tavuk ya da vegan yiyeceklerin yanı sıra, taş fırını sayesinde pide, lahmacun veya pizza çeşitleri gibi hamur işleriyle beğeni toplayan Adaia Göcek, göçebe yaşam tarzını seçmiş Anadolu Türkleri olan Yörüklere özgü has kuzu eti, keçi ve oğlak çevirmesi, tandır kebabı lezzetlere de mönüsünde yer vererek özellikle Türk mutfağını deneyimlemek isteyen yabancılar büyük ilgi görüyor.

Tarihi ve doğal güzelliklerle iç içe olan Adaia Göcek, tüm yıl boyunca deniz tutkunlarına hizmet veriyor.