Geleneksel Doluca Şarap Profesyonelleri Master Tirbuşon Eğitim Programı 2013 yılında devam ediyor.
Gümüş ve Altın Tirbuşon sertifikası almaya hak kazanan servis personelinin katılmaya hak kazandığı bir eğitim programı olan Master Tirbuşon programı Doluca tarafından yılda bir kez düzenleniyor.
Şarap profesyonelliğinin ilk aşaması olan Gümüş Tirbuşon Eğitimi’nde servis personeli şarap yapımı, servisi, tadımı, saklanması ve şarap-yemek eşleşmesi konularında eğitiliyor.
Eğitimlerin ardından gerçekleştirilen sınavlarda Doluca tarafından düzenlenen ve Eylül 2001 tarihinden bu yana süren Şarap Profesyoneli Sertifika Programı bünyesindeki Gümüş, Altın ve Master Tirbuşon Eğitimleri’nde 2013 programı belli oldu. Eğitim, en fazla 30 kişilik sınıflarda veriliyor Sınıflar en fazla 30 kişilik Maksimum 30 kişilik sınıftan oluşan Master Tirbuşon eğitim programı servis personeli için geçerli olan bir program ve 10 hafta sürüyor.
başarı elde ederek, mezun olan servis personeli, ikinci aşama olan Altın Tirbuşon’a katılmaya hak kazanıyor. Bu aşamada katılımcılar aroma ve şarap kusurları uygulamalarını, üretim tesisinde bire bir şarap yapımının anlatılması ile proje ve ödev çalışmalarını içeren daha detaylı ve derinlemesine bir programdan geçiriliyor. Altın Tirbuşon Eğitimi’ni başarıyla tamamlayan servis personeli geliştirdikleri şarap kültürleri ve bu konudaki uzmanlıkları ile eğitimin son aşaması olan Master Tirbuşon Eğitimi’ne katılarak şarap profesyoneli olma yolculuklarını tamamlıyorlar.
Doluca Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Kutman Oral, eğitimle ilgili şunları söylüyor: “Şarap servisi konusunda bilgi sahibi olan ve iyi şaraptan anlayan servis elemanı bulmak, yeme içme sektöründe her zaman zor olmuştur.
Tamamen sektöre yönelik bir sosyal sorumluluk projesi olarak yaklaştığımız eğitim programı sayesinde hem ‘fine dining’ alanında hizmet veren restoranlar hem de müşterilerin memnuniyetleri bize yaptığımız işin ne kadar doğru olduğunu gösteriyor.”