Nisan Ayında Msa Workshop’ları İle Baharı Karşılayın

/ / Manifesto Blog

Türkiye’nin lider profesyonel mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA),  Nisan ayında birbirinden özel Workshop’lar ile dopdolu bir eğitim programı sunuyor.

Ayrıca Nisan ayında MSA’nın içecek Workshop kategorisine eklenen yepyeni eğitimler “Evde Kahve” ve “Sadece Espresso” ile kendinizi espresso konusunda geliştirerek espresso bazlı kahvelerin hazırlık ve sunumları hakkında detaylı bilgiler öğrenebilecek, evde bulunan kahve ekipmanlarıyla nefis ve bir o kadar da yaratıcı sunumlarda kahveler hazırlamayı ve yanlarına eşlikçi tadımlıkları öğrenebileceksiniz.

Sunset Grill&Bar’ın sushi şefi Hiroki Takemura eşliğinde gerçekleştirilecek “Sushi” Workshop’unda, birbirinden farklı lezzetler ile hazırlanan Sushi’lerin inceliklerini öğrenebileceksiniz.
Dünyaca ünlü şarap eksperi Oğul Türkkan eşliğinde gerçekleştirilecek “Şaraba Eşlik Edenler” Workshop’unda, temel şarap kategorilerini öğrenebilecek ve şaraba eşlik etmek üzere özel hazırlanmış tatları deneyimleyebileceksiniz.
                                                                                                                            

Merakla beklenen “Artizan Dondurma” eğitimi ise baharın gelişiyle beraber Nisan Workhop programında yerini aldı. Artizan Çikolata’dan %100 Ekşi Maya’ya, El Açması Börek’ten Kruvasan’a kadar çok özel artizan eğitimler ise Nisan ayında yine mutfak meraklıları ile buluşuyor.

 

Milli Eğitim Bakanlığı onayı ve City&Guilds, Pearson/EdExcel ve Scottish Qualification Authority akreditasyonları ile uluslararası profesyonel aşçılık diploması veren Türkiye’nin lider mutfak okulu Mutfak Sanatları Akademisi (MSA), mutfak bilgisini pekiştirmek isteyenlere Nisan ayında yine çok özel Workshop’lar sunuyor.

 

MSA Artizan Eğitimler

 

Artizan Ekmek eğitiminde; “Hangi un çeşitleriyle ne tür ekmekler yapılır? Ekmek hamurları nasıl karıştırılmalı, yoğrulmalı ve fermente olmalı? Ekmeğin yapısı tereyağı, şeker vb. malzemelerle nasıl değişir?” gibi sorulara yanıt bulurken, zenginleştirilmiş ekmek hamuru ve çeşitlerinden, dolgulu ve aromalı ekmek hamurları ile maya çeşitlerine kadar yoğun bilgiler öğreneceksiniz. Program; 10-14 Nisan tarihlerinde 10.00-16.00 saat aralığında gerçekleşecek. Eğitimin ücreti ise 1.850 TL.

 

%100 Ekşi Maya programında sadece ekşi maya kullanarak yapılabileceğiniz ekşi mayalı ekmek çeşitlerini öğrenecek, ekşi maya üretimi ile hamuru yoğurma ve pişirme tekniklerine kadar ekmek yapımı konusunda pratiğinizi geliştireceksiniz. 24-25-26 Nisan tarihleri arasında 10.00-16.00 saatlerinde gerçekleşecek eğitimin fiyatı 1.450 TL.

 

Kruvasan eğitiminde kruvasan hamuru hazırlamayı, işlemeyi, katlamayı, mayalamayı ve bunun yanı sıra kruvasan çeşitlerini, farklarını ve dolgularını öğreneceksiniz. 6 Nisan Perşembe günü, 10.00-16.00 saatlerinde gerçekleşecek eğitimin ücreti 550 TL.

 

Artizan Ekmek 2’de, doğal yöntemlerle ekmeğin raf ömrünü uzatma yöntemleri, farklı ön mayalar, zenginleştirilmiş ekmek kavramı ve glüten içermeyen tahıllar ile ekmek yapımı gibi konu başlıkları anlatılacak. Mısır unundan karabuğday ununa, farklı içeriklerle hazırlanan çeşitli ekmek reçetelerini ve daha pek çok bilgiyi öğrenebileceğiniz eğitim, 17-21 Nisan tarihlerinde, 10.00-16.00 saatlerinde MSA’da gerçekleşecek.
Program ücreti 1.850 TL.

 

El Açması Börek Workshop’unda, geleneksel yöntemler ve malzemeleri kullanarak kendi ellerinizle hamurunu yoğurmaktan, yine el ile açma ve pişirmeye kadar her aşamasını uygulamalı olarak öğrenerek, anneannenizin açtığı böreğin tadını yakalayarak anılarınızdaki tatları yeniden keşfedeceksiniz. Eğitim 7 Nisan Cuma günü,
10.00-17.00 saatlerinde gerçekleştirilecek. Eğitimin ücreti ise 550 TL.

 

“Artizan Çikolata” programında ise evinizde ve pastanenizde uygulayabileceğiniz birbirinden farklı çikolata reçeteleri öğrenip, teorisinden pratiğine farklı çikolata yapımlarını deneyimleyebileceksiniz. Çikolata kesme tekniği, transfer kağıdı kullanımı, marzipan yapımı, çikolata ile süsleme teknikleri gibi inceliklerin anlatıldığı eğitim, 24-26 Nisan tarihlerinde 10.00-16.00 saat aralığında gerçekleşecek. Eğitim ücreti: 1.450 TL.

 

“Artizan Dondurma” eğitiminde ise 3 gün boyunca en geleneksel metotlarla dondurma yapımını ve taze meyveli sorbe çeşitlerinden dondurma soslarına kadar farklı reçetelerin uygulamalarını 28-30 Nisan tarihlerinde
10.00-16.00 saatlerinde gerçekleşecek eğitimde deneyimleyebileceksiniz. Ayrıca dondurmanın üretim aşamalarını özel teknikler kullanarak en ince ayrıntılarıyla beraber öğreneceksiniz. Eğitim ücreti ise 1.650 TL.

 

Mutfakta 8 Haftada Evinizin Şefi Olun

 

“Mutfakta 8 Hafta” programında kendi evinizde gerçek bir şef gibi yemek pişirmenin keyfini yakalayabilirsiniz. Bıçak kullanma tekniklerinden sos ve çorba yapımına, et pişirme tekniklerinden deniz ürünlerine ve wok yemeklerine, mutfağın tüm inceliklerini 8 hafta boyunca bir gününüzü ayırarak öğrenebilirsiniz. İki farklı tarih seçeneğiyle verilen eğitimin ilki 4 Nisan-23 Mayıs tarihleri arasında her Salı günü 19.00-23.00 saatlerinde, ikincisi ise 30 Nisan-18 Haziran tarihleri arasında her Pazar günü 10.00-14.00 saatlerinde gerçekleşecek.
Eğitim ücreti 1.850 TL.

 

Mutfakta 8 Hafta Pastacılık ve Mutfakta 8 Hafta Pastacılık 2 programları ise pastacılıkla ilgili her detayı bilmek ve evinin pasta şefi olmak isteyenler için tasarlandı. Mutfakta 8 Hafta Pastacılık 2 programı,
6 Nisan – 25 Mayıs
tarihleri arasında 19.00 – 23.00 saatlerinde, pastacılığa dair farklı konu başlıklarının işleneceği Mutfakta 8 Hafta Pastacılık ise 30 Nisan – 18 Haziran tarihleri arasında 16.00-20.00 saatlerinde gerçekleşecek. Bu eğitimlerin ücretleri ise 1.550 TL.

 

Günlük Workshop’lar ile Lezzet Dünyasına Yolculuk

 

Etler ve Pişirme Teknikleri: 1 Nisan Cumartesi, 16.00-20.00  & 17 Nisan Pazartesi, 19.00-23.00 / 190 TL

Tadı damağınızda kalacak tarifler denemek ve kusursuz bir şekilde et pişirmek için özenle seçilmiş

lezzetlerle tanışacağınız bu Workshop kaçırmamanız gerekenler arasında yer alıyor.

 

Sushi: 2 Nisan Pazar, 10.00-14.00 / 180 TL  & 15 Nisan Cumartesi, 10.00-14.00 / 180 TL

Sunset Grill&Bar’ın sushi şefi Hiroki Takemura eşliğinde sushi sanatının bütün inceliklerini en özgün reçetelerle hazırlamayı öğrenebileceksiniz. Ayrıca sushi pirinci pişirmeyi, roll, maki, nigiri çeşitlerini ve sushi yapımını tüm inceliklerini öğrenerek pratiğinizi geliştireceksiniz.

 

Cheesecake’ler: 2 Nisan Pazar, 16.00-20.00 / 170 TL

Cheesecake’ler eğitimi ile, bu tatlıyı evinizde de muhteşem lezzet ve kıvamda artık hazırlayabilecek, magnolia trifle ve portakallı kek tabanlı üç çikolatalı cheesecake gibi tariflerle yaratıcılığınızı nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

 

Vazgeçemediklerimiz 2: 2 Nisan Pazar, 16.00-20.00 / 170 TL

Her restoran ve café’de müdavimi olduğumuz yemekler vardır. Lezzetinden vazgeçemediğimiz bu yemekleri MSA

mutfağına taşıyor ve her daim müdavimi olduğunuz yemeklerin reçeteleriyle sizleri bir araya getiriyoruz.

 

İtalyan Mutfağı 1: 3 Nisan Pazartesi, 19.00-22.00 / 170 TL

Geleneksel ve modern İtalyan lezzetlerini hazırlık aşamasından sunumuna kadar öğrenerek, İtalyan Mutfağı’nın kendine has malzemeleriyle pratiğinizi geliştirebileceğiniz lezzetli bir yolculuğa çıkıyoruz.

 

Naked Cake: 5 Nisan Çarşamba, 10.00-15.00 / 260 TL

Farklı tekniklerle pandispanya yapımından ganaj sıvamaya, buttercream hazırlığından süslemesine kadar Naked Cake yapımını en ince ayrıntılarıyla öğreneceksiniz.

 

Vazgeçemediklerimiz 3: 5 Nisan Çarşamba, 19.00-23.00 / 170 TL

Başlangıcından aperitifine, ana yemeğinden tatlısına en sevdiğiniz reçeteleri uygulamayı öğrenerek en sevdiğiniz bu lezzetlerin yapımını deneyimleyebileceksiniz.

 

Kokteylle: 7 Nisan Cuma, 19.00-22.00 / 180 TL

Kokteyl yapımının püf noktalarını öğrenmek, görüntü ve tatta doğru kıvamı yakalamak ve “yanlarına tamamlayıcı en iyi ne gider?” sorusunun cevabını öğrenmek için MSA’da bir araya geliyoruz.

 

Sandwiches&Wraps: 8 Nisan Cumartesi, 16.00-20.00 / 170 TL

Malzeme ve sos uyumunda her milletten izler taşıyan, iki ekmek arasından çok öte bu lezzeti en özel uyarlamalarıyla MSA şeflerinden öğreneceksiniz.

 

 

Bıçak Becerileri: 9 Nisan Pazar, 10.00-14.00 / 180 TL

Mutfakta bıçak kullanımının önemini hepimiz biliyoruz. Bu Workshop’ta ise, yemeklerimizi hazırlarken en büyük yardımcılarımızdan olan bıçakları keskin tutmayı öğrenip; brunoise, julienne, macedoine, chiffonade gibi temel kesim teknikleriyle mutfakta daha başarılı sonuçlar çıkaracaksınız.

 

Matmazel Makaron: 9 Nisan Pazar, 16.00-20.00 / 170 TL

Paris’tekileri aratmayacak en özel reçeteleri renklendirme ve pişirme gibi tüm püf noktalarıyla Matmazel Macaron’da öğrenin.

 

Burgers&Fries: 9 Nisan Pazar, 16.00-20.00 & 20 Nisan Perşembe, 19.00-23.00 / 170 TL

Sosundan eşlikçisine el emeğiniz olacak hamburgerlerin yapımının tüm detaylarını MSA şefleri eşliğinde öğrenebileceksiniz.

 

El Yapımı Makarnalar: 10 Nisan Pazartesi, 19.00-23.00 / 170 TL

Makarna hamuru hazırlamayı, sebze püreleriyle makarnaya renk vermeyi ve bu hamurdan gnocchi, fettuccine, tortellini yapımlarını uygulayarak öğrenebilecek ve onlara en uygun soslarla servis edebileceksiniz.

 

Bira 101: 10 Nisan Pazartesi, 19.00-22.00 / 210 TL

Yeme-içme eksperi Oğul Türkkan’ın sunumu ve anlatımının ardından Lager ve Ale serilerinin tadımı ile iki ayrı

bölümden oluşacak eğitimde; toplam 14 farklı biranın tadımını yapacak, lezzetlerin malzemeler ve koşullar ile

neden ve nasıl etkilendiğini öğreneceksiniz.

 

Şekersiz: 12 Nisan Çarşamba, 10.00-14.00 / 170 TL

Rafine şeker kullanmadan kendinden tatlı doğal ürünlerle lezzetli tatlılar hazırlamayı öğrenebileceksiniz.

 

Şaraba Eşlik Edenler: 13 Nisan Perşembe, 19.00-22.30 / 210 TL

Dünyaca ünlü şarap eksperi Oğul Türkkan eşliğinde yapılacak bu Workshop’ta lezzetlerin şarap üzerindeki etkilerini, hangi yemekle hangi şarabı eşleştirebileceğinizi ve karakterinize uygun şarapların hangileri olduğunu öğreneceksiniz.

 

İspanyol Mutfağı: 14 Nisan Cuma, 19.00-22.00 / 170 TL

İspanyol kültürünü ve gastronomisini yansıtan tariflerin yapımlarını püf noktalarıyla öğrenecek ve pratiğinizi geliştireceksiniz.

 

Sadece Espresso: 15 Nisan Cumartesi, 10.00-15.00 / 210 TL

Kendini espresso konusunda geliştirmek isteyen tüm kahve tutkunlarının katılabileceği bu eğitim ile bu konu hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olacak, profesyonel makine kullanarak en doğru yöntemlerle espresso hazırlamayı ve süt köpürtme tekniklerini öğrenebileceksiniz.

 

Çikolata Butiği: 15 Nisan Cumartesi, 16.00-20.00 / 170 TL

Temperleme, kalıplama, kesme gibi teknikleri görerek farklı çikolata reçetelerini yapmayı öğrenebileceğiniz bir Workshop…

 

İtalyan Mutfağı 2: 17 Nisan Pazartesi, 19.00-22.00 / 170 TL

Crostini ve risotto yapımının püf noktaları ile ana yemek hazırlığından tatlısına kadar lezzetli bir İtalyan menüsü oluşturmayı öğreneceğiniz bu eğitime herkesi bekliyoruz.

 

 

Evde Kahve: 18 Nisan Salı, 10.00-16.00 / 240 TL

Dilediğiniz zaman mutfağa girerek kahvenin yanına yakışan pratik lezzetleri hazırlamayı ve moka pot’tan french press’e evinizde kullanabileceğiniz kahve ekipmanlarıyla leziz kahve hazırlama tekniklerini ve çeşitlerini öğrenebileceksiniz.

 

Pizzalar & Salatalar: 18 Nisan Salı, 19.00-22.00 / 170 TL

Pizza hamurunu incecik açmaktan doğru mayalamaya ve pişirmeye, salata için mevsimindeki en doğru malzemeleri seçerek ideal sosu hazırlamaya ve bu iki lezzet arasındaki uyumların püf noktalarına kadar her detayı öğrenebileceğiniz bir Workshop…

 

Unsuz: 19 Nisan Çarşamba, 10.00-14.00 / 170 TL

Sevdiğiniz lezzetleri beyaz un yüzünden terk etmeden, alternatif malzemelerle pişirmeyi öğrenecek, özgün tariflerle farklı un türleri hakkında bilgi sahibi olacaksınız.

 

Biraya Eşlik Edenler Tex-Mex: 19 Nisan Çarşamba, 19.00-22.30 / 210 TL

“Hangi bira çeşidine hangi lezzet yakışır?” merak ediyorsanız bu Workshop tam size göre…

 

Pie’lar & Tartlar: 21 Nisan Cuma, 10.00-14.00 / 170 TL

Eşsiz tarifler ile tamamı elinizin eseri olacak türlü tatlar MSA’ya taşınıyor. Tart ve kiş hamurlarının yapım tekniklerini, bu hamurları işlemeyi ve iç dolgularını yaparken uygulanması gereken yöntemlerini öğreneceksiniz.

 

Meze: 21 Nisan Cuma, 19.00-22.00 / 170 TL

Hazırlığından sunumuna çilingir sofralarının tahtına oturmuş lezzetlerin yapımını öğreneceksiniz.

 

Küçük Gurme 2 – Sushi: 22 Nisan Cumartesi, 10.00-12.30 / 130 TL

Eğitmen şeflerimiz eşliğindeki küçük gurmeler sushi pirinci hazırlamayı, hazırlanan pirinçle roll ve maki yapmayı öğrenecek, öğrendikleri bu bilgilerle evinizin sushi ustası olacaklar…

 

Deniz Ürünleri ve Pişirme Teknikleri: 22 Nisan Cumartesi, 16.00-20.00 / 180 TL

Özel hazırlanmış bu menüyle deniz ürünlerini buğulama, fırın ve tavada pişirme yöntem ve tekniklerini tüm detaylarıyla öğreneceksiniz.

 

Viski Eğitimi: 24 Nisan Pazartesi, 19.00-22.00 / 260 TL

Viski kültürünü, tarihini ve üretici ülkelerin yanı sıra; viskinin hammaddelerini, farklı viski damıtma biçimlerini ve fıçının viskiye etkisini tadacağınız toplam yedi adet viski çeşidi ile deneyimleyeceksiniz.

 

 

İtalyan Mutfağı 3: 24 Nisan Pazartesi, 19.00-22.00 / 170 TL

Kendine has aromalarıyla harika lezzetleri bir araya getirecek ve akıllarda iz bırakacak İtalyan yemeklerinin yapım inceliklerini öğreneceksiniz.

 

Vazgeçemediklerimiz 1: 25 Nisan Salı, 19.00-22.00 / 170 TL

Müdavimi olduğunuz reçeteleri temel yapım teknikleriyle öğrenerek sevdiğiniz yemekleri pişirme konusunda pratiğinizi geliştirecek ve özgün reçeteler deneyimleyerek lezzetli menüler oluşturabileceksiniz.

 

Glütensiz: 26 Nisan Çarşamba, 10.00-13.00 / 170 TL

Hazır gıdalara bağlı kalmadan glütensiz yemekleri hazırlamayı tüm püf noktalarıyla öğrenerek, damaklara hitap eden glütensiz lezzetler yapabileceksiniz.

 

Wine&Dine: 27 Nisan Perşembe, 19.00-22.30 / 190 TL

Kavaklıdere Şarapları Eğitim Koordinatörü Levon Bağış’ın anlatımıyla şaraba eşlikçi lezzetlere dair bilgiler edinerek daha bilinçli ve zevkli sofralar hazırlayacaksınız.

 

Uzak Doğu Mutfağı: 28 Nisan Cuma, 19.00-23.00 / 170 TL

Uzak Doğu’nun mutfak kültürü yansıtan yemeklerin yapımını püf noktalarıyla öğrenecek, yaratıcı tarifler yapmayı deneyimleyeceksiniz.

 

Cupcake’ler: 29 Nisan Cumartesi, 10.00-14.00 / 170 TL

Kusursuz kek tariflerini frosting süsleme sanatıyla birleştiren bu Workshop’ta; kek yapımı, ganaj yapımı ve frosting hazırlamasına ek olarak süsleme sanatınının tüm detaylarını öğreneceksiniz.

 

Haftanın Yemeği: 29 Nisan Cumartesi, 16.00-21.00 / 180 TL

“Bu akşam ne pişirsem?” sorununa çözüm bulacağınız bir Workshop…

 

Taco: 30 Nisan Pazar, 16.00-20.00 / 180 TL

Meksika’dan tüm dünyaya yayılan bu efsane lezzet, MSA mutfağına konuk oluyor.

 

 

Programlarla ilgili ayrıntılı bilgiler www.msa.com.tr; http://www.facebook.com//mutfaksanatlariakademisi adreslerinden veya 0212 290 35 50 / 444 9 MSA numaralı telefondan temin edilebilir.